درباره نویسنده

آموزش تخصصی و حرفه ای گیتار الکتریک در کلیه سبک ها در تهران.
توسط مدیر سایت:

09123218184

ایمان نخعی
banner
قبلی >> << بعدی


کوک گیتار - 1391/05/03


چگونه گیتار را کوک نمائیم ؟ زمانی که تیونر نداشته باشیم: یکی از ساده ترین روشهای کوک شکل زیر می باشد. اگر بر روی نتهای دسته گیتار توجه کنید خواهید دید که صدای سیم اول ( بدون گرفتن هیچ فرتی ) با صدای فرت پنجم سیم دوم – صدای سیم دوم( بدون گرفتن هیچ فرتی ) با فرت چهارم سیم سوم – صدای سیم سوم( بدون گرفتن هیچ فرتی ) با فرت پنجم سیم چهارم - صدای سیم چهارم( بدون گرفتن هیچ فرتی ) با فرت پنجم سیم پنجم و صدای سیم پنجم( بدون گرفتن هیچ فرتی ) با فرت پنجم سیم ششم هم نت و هم صدا می باشند.

no image


تبلچر کوک

no image


پس اگر شما فقط نت سیم اول ( E ) را داشته باشید و یا یکی از نتهای بقیه سیم ها را داشته باشید به راحتی می توانید گیتار خودتان را کوک نمائید. برای اینکه بتوانید صدای نت ها را در ذهن بسپارید باید در ابتدا گیتار را با تیونر یا نرم افزار دقیقی کوک کارد و با آن تمرین کنید و این کار را آنقدر باید ادامه دهید تا گوش شما به صدای نت های گیتار عادت کند.



با این الگو هم میتوانید کوک نمائید :

no image


راه های زیادی بزای کوک کردن گیتار وجود دارد که از همه پرکاربرد تر و راحت تر استفاده از یک تیونر کروماتیک الکترونیک می باشد. شما باید تقریبا هر دفعه که گیتار می زنید به دلایل زیر آن را کوک نمائید : *شنیدن صدای نت صحیح به شما کمک خواهد کرد که پس از یک مدت بدون نیاز به تیونر گیتار را کوک کنید و باعث تقویت گوش شما خواهد شد. *کوک نت ها یعنی کوک آکورد ها و این در شنیدن یک صدای لذت بخش از نواختن گیتار بسیار مهم و موثر است. *کوک کردن در یادگیری نام سیم ها و نت های روی آن به شما کمک خواهد کرد. قبل از کوک کردن گیتار شما ابتدا باید نام نتها و کوک استاندارد را بشناسید. کوک استاندارد برای یک گیتار 6 سیم( از سیم کلفت به سیم نازک )به این شکل می باشد : E, A, D, G, B, E(می لا ر سل سی می) کوک های زیادی وجود دارند که بسته به نوازنده و آهنگ می باشد مثلا میتوان همه سیم ها را نیم پرده شل تر کوک کرد یا یک پرده شل تر ( معمولا در سبک های دث متال - پاور متال – بلک متال و ... بسیار استفاده میشود) تیونر کروماتیک الکترونیکی چیست و چرا از آن استفاده می کنیم؟ بیشترین وسیله ای که برای کوک کردن استفاده میشود تیونر الکترونیکی است. الکترونیکی است : این وسیله شامل کلید ها و سنسورهای کنترل کننده ای است که می تواند صدای سیم ها را تشخیص دهد. یک کامپیوتر کوچک صداها را مقایسه کرده و در آخر نام نت را روی صفحه به شما نشان می دهد. کروماتیک است : این دستگاه می تواند کوچکترین تفاوت را بین نتها و نزدیکترین نت ها را در رنج های وسیع مشخص کند و به صورت کروماتیک نشان دهد. یک کوک کننده است : این دستگاه به شما کمک می کند که چقدر سیم ها را شل یا سفت نمائید تا سازتان کوک شود. شروع کوک کردن : تیونرها به دو صورت صدای گیتار شما را میشنوند. یا باید کابل گیتار را به آن وصل نمود و یا گیتار را نزدیک آن برد و سیم ها را به ارتعاش در آورد. به هر ضربه به سیم تیونر بر روی صفحه دیجیتالی خود نام نت را نشان میدهد و شما با شل یا سفت کردن پیچهای کوک گیتارتان را کوک می کنید.



نام سیم های گیتار

no image


یک نمونه تیونر

no image


یک تیونر الکترونیکی بر اساس فرکانس های زیر نت فرکانس سیم های شما را دریافت کرده و با این فرکانسها تطابق می دهد.

no image


معمولا شما با این فرکانسها گیتار خودتان را کوک می کنید مگر بخواهید کوک دیگری انجام دهید که آن فرق می کند. نکات مربوط به کوک کردن : 1 - گیتار خود را اشتباه کوک نکنید و حتما با تیونر آنرا چک کنید. 2 – از تیونر های سالم و دقیق استفاده نمائید. 3 – هرگز سیم های گیتارتان را بیش از حد محکم نکنید. 4 – سیم های گیتارتان را تمیز و سپس کوک نمائید. وقتی سیم کثیف باسد ارتعاش آن به درستی انجام نمیگیرد. 5 – در بعضی از گیتارها اگر از دسته ویبره استفاده میکنید باید حواستان به قفل کردن سیم ها در بالای خرک باشد. 6 – در گیتار های الکتریک باید پس از هر بار کوک کردن دوباره کوک آنرا چک کرد. شاید شما مجبور شوید چندین مرتبه گیتارتان را کوک نمائید. 7 – بعد از کوک کردن چند آکورد بنوازید و گوش کنید تا از کوک بودن مطمئن شوید. 8 – در یک محیط ساکت و آرام گیتار را کوک کنید.



جدول انواع کوک های گیتار :

no image
no image
no image


برای کوک کردن گیتار می توانید از یکی از موارد زیر استفاده نمائید :

no image
no image
no image
no image


*

no image
no image
no image